társasjáték pároknak

Társasjátékok pároknak – Milyen a választék?

A társasjáték elűzi az unalmat, erősíti az emberi kapcsolatokat és segít a konfliktuskezelésben is. Fejleszti a résztvevők kommunikációs technikáit és problémamegoldó képességét, de rendkívül jó csapatépítő eszköz is. Az efféle időtöltésnek számtalan előnye van, amivel nem csak a baráti vagy munkahelyi kapcsolatainkat erősítheted, de akár a párkapcsolatotokban is élvezhetitek pozitív hozadékait – és bizonyos felnőtt társasjátékok esetében akár mást is.

Fontos leszögezni, hogy olyan társasjátékot is ajánlunk pároknak, amik nem kifejezetten pároknak készültek, de lehet őket ketten is játszani. Ilyen például a Gobblet, ami bár egy logikai játék, nem mindig a leglogikusabban gondolkodó nyer benne. A népszerű, ám annál egyszerűbb amőbára hajazó játékot ketten játszhatjátok. Remek választás kockáknak, akiknek viszont a párjuk nem kocka!

Szintén párosan játszható kártyajáték a Dobble. Az egyszerű szabályok mellett akár pikáns fogadásokkal is kiegészíthetitek a játék menetét. A játék a reflexekre és a memóriára épít, fontos a gyorsaság és a koncentráció. Nagyon kompakt, a kis fémdoboz akár egy kézitáskában is elfér. Ketten is igazán izgalmas játék lehet belőle.

Jó választás lehet az ezeknél valamivel bonyolultabb Star Wars stratégiai játékok egyike a filmrajongó pároknak. Ezek segítségével jobban megismerhetitek egymás gondolkodásmódját, problémamegoldó képességeit. A játékok egyébként hihetetlenül jól néznek ki az asztalon, és a történet szerelmeseinek külön öröm, hogy elég sok fajta társasjáték és azokhoz való kiegészítő is készült a témában. Ilyenek például a teljesség igénye nélkül a Star Wars: Lázadás, Star Wars: Birodalom vs. lázadók, vagy a Star Wars: Dark Side Rising. Kapható ezekhez egyébként ruler és template set, kártyák és kockák, és majdnem minden, ami szem-szájnak ingere.

A kifejezetten pároknak készült társasjátékok közül az egyik legnépszerűbb a Hancúr Párbaj. Ez az erotikus társasjáték felnőtteknek tartogat néhány olyan kihívást, amiket nem feltétlenül könnyű végigcsinálni, viszont rendkívül izgalmas. A társas a hagyományos kockavetésre és lépkedésre épít, azonban van néhány feladat, aminek elvégzése biztosan nem fér bele a hagyományos társasjátékok általános menetébe. A játékot elsősorban összeszokott pároknak ajánljuk! Még így is nehéz (vagy túl könnyű) lesz eljutni a… célig.

A Páros Játszma – Ismerkedj Okosan című társas pároknak és párokból álló baráti társaságoknak is kötelező darab, főleg, ha szeretik a beszélgetős társasjátékokat. Ketten, de akár nyolcan is lehet játszani, attól függ, melyik változatát szerzitek be. Mindkét esetben szórakoztató program lehet a résztvevőknek, közelebb kerülhettek egymáshoz a játék végére.

A pároknak (is) való társasjátékok választéka igen széles, szinte bármilyen típusú társast is kedveltek, megtalálhatjátok a számotokra legmegfelelőbbet. A keresésben természetesen sokat segíthetnek az olyan weboldalak, mint például a gemklub.hu.