vérnyomás érték

A vérnyomáscsökkentő gyógynövények titka

A magas vérnyomás nagyon sok embert érint hazánkban, olyannyira, hogy nem túlzás népbetegségnek nevezni. Rengeteg ember szorul gyógyszeres kezelésre. Ugyanakkor a valódi eredmények érdekében nagyon fontos, hogy ne csak a gyógyszer szedés valósuljon meg, hanem az életmódválás is, ugyanis ez a kettő együttesen hozhat eredményt. Orvosi konzultációt követően némely étrend-kiegészítők fogyasztása is hasznos lehet, melyekben a tápanyagok jótékony hatással vannak a vérnyomás értékének optimalizálására.

Vitaminok és ásványi anyagok

A vérnyomás csökkentésben számos vitaminnak és ásványi anyagnak nagy szerepe van. Emiatt érdemes nagy hangsúlyt fektetni a változatos, tápanyagokban gazdag étkezésre. Fontos az egészséges táplálkozás, azonban érdemes tisztában lenni vele, hogy kizárólag étkezéssel nem lehet minden szükséges vitamint és ásványi anyagot bevinni a szervezetbe.

A kálium hozzájárul az optimális vérnyomáshoz, ezért gondoskodni kell a megfelelő bevitelről. Az ajánlott napi mennyiség körülbelül három-négy gramm. A káliumban gazdag élelmiszerek elsősorban a gyümölcsök, hüvelyesek és olajos magvak. A kellő cink fogyasztás is fontos, mivel a kutatók szerint a cinkben gazdag táplálkozás csökkentheti a magas vérnyomást. Erről a medicalnews.hu weboldalon bővebben is olvashatsz.

Hasznos tápanyagokkal teli zöldség

A fokhagyma a legtöbb háztartásban elengedhetetlen, ugyanakkor nem csupán az ételek ízletesebbé tétele miatt hasznos, hanem az egészségre is jótékony hatással van. A népi gyógyászatban már jó ideje alkalmazzák különféle panaszokra. Hatékonyságát nem csupán a tapasztalatok, hanem a kutatások is bizonyították, ugyanis a vizsgálatok rávilágítottak, hogy a fokhagyma tele van hasznos tápanyagokkal. Ma már köztudott, hogy vírusölő és méregtelenítő hatásokkal rendelkezik. További előnye, hogy a szervezetet képes megszabadítani a bélben megbúvó élősködőktől. Magas kéntartalmának köszönhetően a koleszterinszint csökkentéséhez is hozzájárul. A vérnyomáscsökkentő gyógynövények alkalmazása is igazán hasznos.

A fekete fokhagyma kevésbé ismert, mint hagyományos társa. Ezt a típust erjesztéssel állítják elő, aminek következtében hatóanyagai, íze, illata és színe is megváltozik. A fekete fokhagyma a védekezőképességre, illetve a vérkeringésre is jótékony hatással van. Mindezek miatt nem csoda, hogy számos táplálékkiegészítőben megtalálható, különösen azokban, melyek a vérkeringésre hatnak.