plasztikai műtét

Mennyibe kerül egy plasztikai műtét?

A plasztikai műtétek egyre nagyobb népszerűségre tettek szert az elmúlt években, hiszen segítségükkel számos egészségügyi és esztétikai probléma orvosolható. A legtöbb beavatkozás azonban kizárólag magánúton vehető igénybe, így egyáltalán nem mindegy a plasztikai műtétek ára. Az alábbiakban megpróbáljuk kideríteni, mennyibe kerülhet egy-egy beavatkozás.

A plasztikai műtét árát befolyásoló tényezők

A leggyakoribb plasztikai műtétek azokat a testrészeket érintik, amelyek a nőiesség vagy a férfiasság kifejezői, így természetesen a hasat, a péniszt vagy a melleket. Ugyanilyen népszerűek az idő múlásával és a felesleges kilókkal szembeni harc részeként megjelenő beavatkozások, vagyis többek között a ráncfeltöltés, az ajaknagyobbítás, a szemhéjplasztika és a zsírleszívás is.

Az árat a páciens adottságai, igényei, (ha szükséges) az alkalmazott implantátum típusa anyaga és mérete befolyásolják, így a végső ár csak ezek ismeretében határozható meg. A legtöbb esetben egy ingyenes konzultációt követően kerül véglegesítésre egy plasztikai műtét ára.

A legtöbbször végzett plasztikai műtétek jellemzői

A plasztikai műtétek kapcsán szinte mindenkinek rögtön a mellnagyobbítás jut eszébe, ez pedig egyáltalán nem véletlen. Hiszen a legtöbben kétségtelenül mellfelvarrást és mellnagyobbítást végeztetnek. Mellfelvarrás során nem feltétlenül történik implantátum beültetés, nagyobbítás során azonban igen. Ilyenkor egy pár előzetesen kiválasztott anyagú, méretű és formájú implantátum kerül az izmok vagy a bőr alá, amely minden esetben passzol a páciens alkatához.

A nem kívánt pluszkilóktól a legegyszerűbben zsírleszívás segítségével lehet megszabadulni, ezt a plasztikai műtétet is sokan választják. A műtét során az orvos kis metszést ejt a kívánt területen, majd vákuum segítségével, egy csövön keresztül távolítja el a zsírt. A kiszívott zsír alkalmas más területek feltöltésére is.

A férfiak körében igen népszerű a férfi intimplasztika, amely a pénisz méretének, illetve vastagságának megváltoztatását, feljavítását célozza. Azok a férfiak, akik elégedetlenek az adottságaikkal és ez lelki vagy szexuális jellegű problémákban csúcsosodik ki náluk, érdemes megfontolni az intimplasztika lehetőségét, amelyet helyi érzéstelenítésben, egynapos sebészet keretében végeznek.

Harc az öregedés ellen

A plasztikai műtétek köztudottan képesek felvenni a harcot az idő múlásával szemben is. Igen közkedvelt beavatkozás az ajak- és ráncfeltöltés, hiszen mindkettő azonnali és látványos eredményekkel szolgál.

Mindkét plasztikai műtét ambuláns formában megy végbe, tehát rögtön a beavatkozást követően haza is lehet menni. A dús ajkak és a kisimult ráncok pedig szinte azonnal fiatalabbá varázsolják majd az arcot.

Az öregedés mellett a szolárium használata, a dohányzás, a nagymértékű fogyás is hozzájárul a ráncok kialakulásához vagy a már meglévők elmélyüléséhez. Ezek pedig az elvékonyodott ajkakkal kiegészülve nagyban rontják az összképet. Ha megelégelte, hogy nem azt látja a tükörben, mint amit szeretne, használja ki a plasztikai műtétek adta lehetőségeket.

Természetesen plasztikai műtétekre nemcsak esztétikai problémák miatt, hanem egy baleset, műtét vagy betegség következtében szükségessé váló korrekció következtében is sor kerülhet. Az ár azonban ilyenkor is egyéni konzultáció körében kerül meghatározásra.