vrv rendszer

VRV / VRF légkondicionáló rendszer

VRV (változó hűtőközeg-mennyiségű) vagy változó hűtőközeg-áramlású VRF rendszerek.

VRF

Olyan légkondicionáló rendszerek, amelyek képesek a hűtőközeg mennyiségét a terhelés és a légkondicionálás függvényében változtatni. Míg sok légkondicionáló fut, a vezérlőegység elrendeli, hogy nagy mennyiségű hűtőközeget engedjen a rendszerbe. Amikor kevesebb légkondicionáló berendezés működik, a rendszer elegendő mennyiségű hűtőközeget szabályoz a légkondicionáló működtetéséhez. Ez a rendszer alkalmas olyan épületekbe történő telepítésre, ahol a KONDENZOREGYSÉG területe korlátozott, mivel a kondenzátoregység több fan coil egységhez is csatlakoztatható az épületben. Ez lehet ugyanazon vagy egy másik emeleten is. A fan coil egység működése független, így pontosan szabályozhatja a hőmérsékletet.

Jelenleg Thaiföldön szinte minden épületben klímaberendezéseket helyeztek el. Az energiafelhasználás nagy részét a légkondicionáló rendszer teszi ki. Tehát innovatív légkondicionáló rendszert fejlesztettek ki és találtak fel. Az épületekbe telepített legnépszerűbb légkondicionáló berendezések a VRV vagy VRF légkondicionáló rendszer.

A vezérlőberendezéseknek 4 típusa van, amelyek a következők.
Távoli és vezetékes egyéni vezérlés
A beltéri egység vezérlése és a kültéri egység figyelése a központi vezérléshez
A BMS Gateway Controller 4 típusú adatátviteli eszközzel rendelkezik, nevezetesen BACNET, LONWORKS, MODBUS és KNX.
Az intelligens vezérlés a hálózaton keresztül működő intelligens rendszer.
A rendszer telepítésének előnyei

Ez a rendszer egy olyan technológia, amely közvetlenül szabályozza a szállított hűtőközeg mennyiségét a hűtőközeg-szabályozó beltéri egységre történő telepítésével. Így pontosan szabályozhatja a hőmérsékletet, és más légkondicionáló rendszerekhez képest akár 40% villamos energiát is megtakaríthat. Emellett javítja a levegő minőségét a levegő páratartalmának és más folyamatok minimalizálásával, valamint segíti a felhasználókat abban, hogy mindig kényelmes körülmények között legyenek.

Tervezés

Először is válassza ki a beltéri egység méretét az egyes helyiségeknek megfelelően. Ezután válassza ki a kültéri egység méretét a hűtési szintből. Ezután tervezze meg a hűtőközegcsővezetéket, és a program segítségével számítsa ki a hűtőközegcső méretét a képen látható módon.

További információkat találhat a VRF/VRV rendszerekről a baranyaklima.hu weboldalon