orvos mobillal

A magán egészségbiztosítás fő előnyei összefoglalva

A magán egészségbiztosítás kapcsán még mindig gyakorta felmerülő kérdés, hogy tulajdonképpen miért van szükségünk ilyen szolgáltatásra, amikor kötelezően fizetjük az állami ellátás díját. Nos, a magyarázat egyszerű, ugyanis miként a nyugdíjak kifizetése, úgy az egészségügy finanszírozása is annak a társadalombiztosítási rendszernek a hatáskörébe tartozik, amely immáron jó ideje komoly kihívásokkal küzd.

Ennek legfőbb oka a korfa elöregedésében keresendő, tudniillik egyre kevesebb aktív dolgozónak kell kifizetnie a folyamatosan emelkedő költségeket. Ez a nyugdíjak reálértékének csökkenéséhez és az egészségügyi ellátás nehézségeihez vezet. Emiatt hosszú várólistákkal szembesülhetünk és túlterhelt ápolókkal, orvosokkal találkozhatunk. A gyors és kényelmes megoldást a magánorvosi ellátás jelenti, ám ez gyakorta nagyon komoly kiadásokkal járhat. Szerencsére az ebből adódó problémákat egy biztosítói megoldással könnyedén kiküszöbölhetjük. A Grantis magán egészségbiztosítás kisokosa erre is kitér bővebben. Mielőtt azonban valamelyik csomagajánlat mellett letennénk a voksunkat, érdemes nagyon alaposan utánajárni, pontosan miről is szól egy ilyen konstrukció.

Hogyan működik egy egészségbiztosítás és milyen előnyei vannak?

Az első és legfontosabb észben tartanunk, hogy ez a forma, hasonlóan a többi kockázatviselési szolgáltatáshoz, a váratlan események elleni védelmet szolgálja. Azaz ha már rendelkezünk valamilyen betegséggel, akkor annak a kezelését – bizonyos kivételektől eltekintve – nem fedezi. Ugyancsak lényeges szempont, hogy a társadalombiztosítás által nyújtott állami ellátás – noha egyébként is kötelezően fizetendő – egyes kezelések és nagyműtétek kapcsán megkerülhetetlen. Ugyanakkor a magán egészségbiztosítás keretében elérhető szolgáltatások rendkívül széles kört fednek le. Ide tartozik ugyanis mintegy 30 különféle orvosi szakrendelés, de elérhetők a labor- és diagnosztikai vizsgálatok – beleértve a nagy értékű képalkotó eljárásokat is -, sőt, az ambuláns műtétek és az egynapos sebészet is. Ráadásul a jóval elterjedtebbnek számító, szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás esetében még csak arra sincs szükség, hogy saját magunknak szervezzük le a szükséges időpontokat. Csupán jeleznünk kell a fennálló panaszunkat és minden mást a biztosító intéz, beleértve a költségek térítését is. Ez egy hihetetlenül komfortos alternatíva és ami még ennél is fontosabb, hogy pontosan kiszámítható, havonta milyen költségekkel jár. Mindemellett ha van rá mód és elérhető a céges módozata, akkor még kedvezőbb feltételekkel vehetjük igénybe az egészségbiztosítás előnyeit.

Időnként elkerülhetetlen a személyi kölcsön igénylése

Amennyiben csak késve kaptunk észbe és egy egészségügyi probléma miatt hirtelen egy komolyabb kiadással szembesülünk, akkor a személyi kölcsön a legegyszerűbb megoldás, hogy ezt fedezni tudjuk, ám nagyon körültekintően kell eljárnunk, amikor folyósításért folyamodunk. A futamidő mellett ugyanis még jó néhány tényező befolyásolja, összességében milyen költségekkel kell számolnunk, ezeket pedig mind figyelembe kell venni és ez bizony olykor nem is annyira könnyű feladat. A Biztos Döntés személyi kölcsön kalkulátorával ez jóval egyszerűbb tud lenni. A szükséges adatok kitöltését követően átlátható összehasonlítást kapunk az egyes pénzintézetek ajánlatairól, így pedig sokkal könnyebb dolgunk lesz a megfelelő hitel kiválasztásánál. Ezzel együtt a személyi kölcsön igénylésénél érdemes kikérni egy független pénzügyi szakértő tanácsait, tudniillik az évtizedes tapasztalatnak köszönhetően a kapott intelmek rengeteg utólagos kellemetlenségtől megkímélhetnek minket.