költöztetés

Bízza a fontos dolgait az igazi szakemberekre

Amikor az ember költözést fontolgat, érdemes minden oldalról alaposan átrágni a tennivalók listáját.

Nem elég, hogy egyszerre kell általában kettő dologra figyelni, (a saját lakásunk eladását és az új megvásárlását is párhuzamosan) megannyi apróság van, amire időt és energiát kell szánni. Az egyik ilyen dolog, hogy megfelelően összepakoljuk a dolgainkat és lehetőleg épségben jutassuk el ‘A’ pontból ‘B’ pontba. De hiszen – mondhatnánk! – erre van temérdek költözető cég, miért kellene izgulni ezen?

A felvetés jogos, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy kikkel végeztetjük el a költöztetés logisztikát igénylő feladatát. De mint a mai világban sokminden, ez is okozhat némi kihívást. Miről ismerszik meg hát a korrekt cég? Első és legfontosabb, hogy mindenre kiterjedően felkészülnek a feladatra. Listát íratnak velünk, a költöztetendő tárgyakról, megemlítve a nehezebb bútorokat (pl. zongora, széf), és átbeszélve, hogy melyik bútort kell körültekintően szállítani (pl. hűtőt csak állítva, stb.)

Általában készítenek saját részre némi logisztikai terepfelmérést is, hiszen a két úticél között nem mindig az egyenes a legrövidebb út.

Sokan úgy vannak vele, hogy megpróbálják maguk megoldani ezt a sokszor macerának tűnő feladatot. Személyautóval, bérelt teherautóval azonban előbb-utóbb rájönnek, hogy nagyon kellemetlen a költöztetés, s aki nem gyakorlott az rossz esetben össze is szedhet egy jó kis izomhúzódást, az emelgetéskor. Nem véletlenül van az ilyen cégeknek sokkal több teherautója és rátermett személyzete, akik képesek – és rutinosak – megoldani például egy nagyméretű hálószoba bútor szétszerelését, vagy szűk lépcsőházban való manőverezését.

Egész egyszerűen, tudjuk jól, hogy végső soron jobban járunk, ha kifejezetten költöztetéssel foglalkozó vállalkozásra bízzuk ezt a feladatot.

Ezek a cégek nagyon verzatilisek, sok helyen bevethetőek. Irodaházak, raktárak költöztetése is külön műfaj ebben az iparágban.

A költöztetés Budapesten szintén megoldott, akár több irodaház esetében is. A jellemző irodai bútorok jól pakolhatóak, egy felcimkézés esetén egyáltalán nem jelent túl nagy kihívást, hogy a cél helyen is minden ugyanott és ugyanúgy legyen, mint ahonnan elköltöztették ezeket a felszereléseket.

Mindazonáltal egy rátermett költöztető cég általában megtalálja a legrövidebb utat a kezdő és a végcél között, legyen az belföldön, vagy külföldön egyaránt. Az útvonaltervekben általában bele van az is kalkulálva, hogy a belvárosban adódhatnak szintén szűk utcák, vagy védett útvonalak (ahol nem lehetséges parkolni, megállni még pakolás idejére sem)

Mindent egybevetve, valószínűleg mi is sokkal jobban járunk, amennyiben ténylegesen költöztető cégre bízzuk ezt a munkát. Nekünk elég lesz azzal foglalkozni, hogy saját lakásunkat rendben eladjuk, és/vagy ahova beköltözünk, ott minden rendben legyen.

Költöztetés Budapesten, a szolgáltatás, mely Önnek is kedvére való lesz.