családi társasjáték

Családi társasjáték különleges utazásokhoz

A kisgyermekünkkel töltött idő akkor a legértékesebb, ha mi, szülők is fel tudunk közben szabadulni a hétköznapi gondok alól és csemeténk lelkesedésével vetjük bele magunkat a közös kalandba. Egy igazán jó családi társasjáték a felnőtteket is képes visszarepíteni az időben, egykori copfos vagy hátulgombolós önmagukhoz, abba a világba, amiben a játékmező valósággá válik. Nem véletlen, hogy már az őskorbeli családok is megtalálták a közös játék módját, ágakból, botokból tákolva maguknak játékszereket, de azon sem kell meglepődni, hogy a legnagyobb múltra a táblás fajták tekinthetnek vissza.

Ezek a családi társasjátékok, a szórakoztatás mellett, mindig fontos szerepet játszottak a kicsik kognitív képességeinek fejlődésében, szabályok elsajátítására és felidézésére, összpontosításra és logikus következtetések levonására késztetve. Az okosjatek.hu internetes oldalon elképesztően színes kínálat vár kicsikre és nagyokra egyaránt.

A Mackó kuckó vagy a kutyafürdetős Pancs Mancs minden bizonnyal nemcsak a kicsik, hanem a gyermeklelkű felnőttek tetszését is hamar elnyeri, aki pedig komolyabb kihívásra vágyik, a Detektív krónikák szabadulószobás sorozatban találhat kellő izgalmakat. A kínálatból természetesen nem hiányozhat a klasszikus Felelsz vagy mersz üvegpörgetés családi kiadása, amit a gyártó már 7 éves kortól ajánl, vagy a kiskamaszok ottalvós buliját feldobó változat, a tizenéveseket foglalkoztató témákkal. A családi társasjátékok megannyi képzeletbeli utazásra kínálnak lehetőséget, nemcsak az időben, hanem a térben is.

Az Irány a vadon például Észak-Amerikába, az Old London Bridge pedig Angliába röpít. Egy kisebb játék a valódi utazások során sem hiányozhat a kézi poggyászunkból, az 5 klasszikust – közöttük dámát, sakkot és malmot – tartalmazó mágneses gyűjtemény például kiváló választás lehet a több órán át tartó vonatozás vagy repülés alatt. A családi társasjátékok között olyanokat is találunk, amelyekben a résztvevők nem ellenfelek, hanem egymás segítői, így a játék végén nincsenek vesztesek, csak nyertesek.