tv műsor

5 tipp, amivel tökéletessé teheted a tévézés élményét

A tévé az otthonok alapfelszereltségéhez tartozik, a tv nézés pedig az egyik legszórakoztatóbb otthoni programok egyike a családok többségénél. Az élvezet fokozásáért sokat tehetünk, most hoztunk néhány tippet, amivel garantáltan emelkedik az élményszint.

  • Nincs lehangolóbb annál, ha a nagyképernyős tévével, házimozi rendszerrel felszerelt tv sarok unalmas adásait kell bámulnunk. Felejtsük el a csatornák céltalan kapcsolgatását, hiszen kicsi az esély arra, hogy a rengeteg csatorna programja közül éppen egy számunkra kívánatos műsorra, főleg annak első perceire akadunk. A tv készülékek többsége már az internetet is képernyőre tűzi, így a tv műsor nagy képernyőn pillanatok alatt átnézhető a TV Mustra oldalán. Itt minden csatornán látjuk mi megy éppen az adott percben és melyik adás következik ezután. Könnyedén és gyorsan megtaláljuk, ami az adott pillanatban hangulatunkhoz illik.
  • Tegyük a televízió készüléket olyan helyre, ahol a legtöbb családtag számára ideális a láthatósága. Ne tegyük az ablak elé, mert nem tesz jót a szemünknek és nem fogjuk túl jól látni. A tv-kanapé távolság a képátmérő 3-5-szöröse kell legyen.
  • Alakítsuk a kanapét igazán kényelmessé! A puhaság, komfort fokozásához néhány díszpárnát, lábtartót is bevethetünk. Ha kicsi a hely az egész családnak, akkor szóba kerülhetnek a babzsák bútorok a kényelmetlen nyomorgás helyett.
  • Teremtsük meg a mozi élményt! Néhány csatornán, például a tv2 műsor kínálatában is jellemző, hogy a reklámok miatt a műsoridő igen elhúzódik. Legyen az egy tehetségkutató műsor, vagy egy tartalmasabb film, több órát tanyázunk a tv előtt. Legyünk egy kicsit rugalmasabbak a nappaliban való étkezés tekintetében, hatalmas tálcákkal megelőzhetjük a kellemetlen gyomorkorgást és a másnapi komolyabb takarítást. A finomságok: pizza, palacsinta, pattogatott kukorica emlékezetesebbé teszik a közös programot.
  • Ne adjuk fel a beállításokat, hangszerelést addig, míg nem tökéletes a hangminőség. A mai tévék közül többre is jellemző, hogy a hangszórója önmagában kevés, ki kell egészítenünk. Óriási lesz a különbség, ha hangszórókat kötünk rá akár a nappali több pontján is.

Nyilván igaz, hogy a közös tévézés legmeghatározóbb ereje a műsor maga. Szánjunk elég időt a kiválasztására!